Έχασε, αλλά δεν χάθηκε

Την ήττα με 3-2 από τον Ηρόδοτο γνώρισε το Αιγάλεω στο παιχνίδι που έκλεισε την αυλαία της 3ης αγωνιστικής του 6ου Ομίλου της Γ Εθνικής. Σκόρερ για τους «κυανόλευκους» ο Παπουτσής που ισοφάρισε στα τελευταία λεπτά του πρώτου ημιχρόνου και ο Μιχαήλ που μείωσε στις καθυστερήσεις του αγώνα.


Μπορεί να ήθελε, να είχε διάθεση και όρεξη να πάρει το θετικό αποτέλεσμα, ωστόσο αυτό δεν αρκούσε για το Αιγάλεω προκειμένου να φύγει με βαθμολογικό όφελος από το Παγκρήτιο κόντρα στον Ηρόδοτο.

Οι «κυανόλευκοι» του Λουτσιάνο σε μια ακόμη αναμέτρηση πλήρωσαν τα αμυντικά τους λάθη, κυρίως στο δεύτερο ημίχρονο, με αποτέλεσμα να γνωρίσουν την ήττα με 3-2 και να επιστρέφουν άπραγοι στην βάση τους.

Το Αιγάλεω ξεκίνησε πολύ καλά την αναμέτρηση και από τα πρώτα λεπτά του παιχνιδιού απέκτησε την πρωτοβουλία των κινήσεων θέλοντας να πιέσει τον Ηρόδοτο στα καρέ του.

Ωστόσο στην πρώτη ουσιαστικά φάση που δημιούργησαν οι Κρητικοί κατάφεραν να εκμεταλλευθούν την «αχίλλειο πτέρνα» του City και από κόρνερ να πετύχουν το γκολ.

Συγκεκριμένα στο 19ο λεπτό έπειτα από κόρνερ του Κούρτι και λάθος απομάκρυνση της μπάλας ο Σαλταπίδας με σουτ νίκησε τον Κουρεπίνη κάνοντας το 1-0.

Παρά το γεγονός ότι δέχθηκε γκολ, το Αιγάλεω προσπάθησε να βγει μπροστά και να απειλήσει και στο 40 ο Κλης έπιασε το σουτ χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Τέσσερα λεπτά αργότερα όμως ο Χρήστο ανατράπηκε από τον Γεωργόπουλος και ο Κώστας Παπουτσής από τα 11 βήματα ισοφάρισε σε 1-1 για το Αιγάλεω που πήγε με χαμόγελα στα αποδυτήρια…

Στην επανάληψη ο Ηρόδοτος έδειξε να κυκλοφορεί καλύτερα την μπάλα και στο 54 το σουτ του Χατζηανδρέου πέρασε άουτ.

Το γκολ για τους γηπεδούχους ήρθε λίγα λεπτά αργότερα όταν στο 56ο λεπτό και σε φάση διαρκείας οι γηπεδούχοι κέρδισαν τις κόντρες και με την κεφαλιά του Κούρτι έκαναν το 2-1 μέσα σε πανηγυρισμούς…

Με την ψυχολογία υπέρ του ο Ηρόδοτος πίεσε ακόμη περισσότερο και στο 62 ο Σαλταπίδα με δυνατό συρτό σουτ έκανε το 3-1 πετυχαίνοντας το 3-1…

Το City προσπάθησε να αντιδράσει και στο 68 ο Χρήστο ανατράπηκε από τον Χατζηανδρέου, ο Ντοκάκης έδειξε το σημείο του πέναλτι, όμως μετά από συζήτησε με τον βοηθό του, αναίρεσε την αρχική του απόφασή δίνοντας φάουλ εκτός περιοχής. Ένα φάουλ που πέρασε ανεκμετάλλευτο για το Αιγάλεω καθώς ο Παπουτσής δεν βρήκε στόχο.

Στο 81 ο Μωραϊτης έπιασε το σουτ όμως ο Κουρεπίνης μπλόκαρε, όπως και στο 90 το σουτ του Κούρτι.

Το μόνο που κατάφερε στο τέλος το Αιγάλεω ήταν να μειώσει σε 3-2 στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων με κοντινό πλασέ του Μιχαήλ…

Hρόδοτος (Θάνασης Κολιτσιδάκης): Ζαφείρης Δ., Χατζηβασίλης (32΄ Χατζηανδρέου), Μπαλάφας, Γεωργόπουλος, Χαρίτος, Χαλκιαδάκης (57΄ Αχιλλέως), Κούρτι, Βελέτης, Πήλιος, Σαλταπίδας, Ζαφείρης Α. (78΄ Μωραϊτης).

Αιγάλεω (Λουτσιάνο Ντε Σόουζα): Κουρεπίνης, Παπουτσής, Ταμπάκης, Στριμμένος, Ναυπλιώτης, Κλης, Δουκάκης, Μπεθάνης (65΄ Μαυρομάτης), Μιχαήλ, Χρήστο (80΄ Παπανασταδίου), Σταύρου (70΄ Κοντιζάς).